چرخ گوشت صنعتی

چرخ گوشت صنعتی و کاربرد آن:

در ابتدا باید بدانید چرخ گوشت ابزار برقی جایگزین برای چاقوهای بزرگ آشپزخانه است که برای خرد کردن و تکه تکه کردن گوشت کاربرد بسیار زیادی دارد. به عبارتی چرخ گوشت صنعتی یکی از تجهیزات ضروری و مهم در هر آشپزخانه خانگی، رستوران، آشپزخانه صنعتی و … به شمار می رود که با عالی ترین کیفیت در کمترین زمان ممکن گوشت ها را خرد و چرخ می کند.

با پیشرفت علم و تکنولوژی چرخ گوشت صنعتی دارای تغییرات و تحولات اساسی شده است که این امر نه تنها به منظور تغییر کیفیت و کارکرد آنها بوده بلکه به مثابه تحول در شکل ظاهری و زیبایی آنها نیز می باشد. به طور کلی بیشترین کاربرد این ابزار زمانی نمایان می شود که مقدار زیادی گوشت در اختیار داشته باشید و متمایل به خرد کردن آن در زمان اندک باشید. شایان ذکر است چرخ گوشت صنعتی خود دارای یک ویژگی برجسته و مهم است و آن این است که انواع مختلف گوشت اعم از گوشت تازه و یخ زده را چرخ می کند و یا در برخی اوقات که نیاز باشد آن را با برخی مواد همچون همبرگر، انواع ناگت و سایر محصولات مورد نیاز ترکیب می کند.

چرخ گوشت صنعتی در طی روزگاران دارای کیفیت های گوناگون بوده و ساختار آن از چندین ورق فلزی و تیغه تشکیل شده است. این تجهیزات تاثیر زیادی بر فعالیت قصاب ها داشته و توانسته امور مربوط به آنها را تسهیل و تسریع بخشد. به طور کلی این دستگاه تاثیر شگرفی در سرعت عمل سرآشپزها دارد و همچنین بازدهی آشپزخانه های صنعتی را افزایش می دهد.

نکته: چرخ گوشت صنعتی در دو نمونه خارجی و ایرانی وارد بازار می شود که از کیفیت متنوعی برخوردار است. ساختار این تجهیزات بسیار ساده و طراحی آنها بدون ظرافت است در عین حال از قدرت و کیفیت بالایی برخوردار می باشد. به طور کلی این تجهیزات به دو نوع صنعتی و نیمه صنعتی تقسیم می شود که ساخت آنها با یکدیگر متفاوت است اما نوع صنعتی قدرت بسیار زیادی دارد و تا ساعات زیادی می تواند عملکرد و بازدهی بسیار خوبی از خود نشان دهد.

ویژگی های بارز چرخ گوشت صنعتی:

با توجه به اینکه کیفیت و عملکردهای متعدد برای این تجهیزات در نظر گرفته شده است، به دو صورت رومیزی و ایستاده طراحی و ارائه می شود به گونه ای که هر یک از آنها در مکان و فضای خاصی کاربرد دارد. به عبارتی چرخ گوشت صنعتی خود دارای ویژگی های مهمی است که برجسته ترین آن عبارت است از:

  • یکی از مهمترین ویژگی های چرخ گوشت صنعتی این است که از جنس استنلس استیل باشد چرا که کیفیت و دوام آن بسیار زیاد است و عمر اقتصادی آن به مرور افزایش می یابد.
  • قدرت موتور و سیستم چرخش از برجسته ترین ویژگی های این تجهیزات است چرا که این امر نخستین اولویت برای افراد محسوب می شود و از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
  • برند چرخ گوشت صنعتی از جمله نکاتی است که به شرکت تولید کننده این محصول بستگی دارد و همواره مورد توجه افراد می باشد.
  • یک چرخ گوشت خوب باید از ظرفیت خروجی عالی برخوردار باشد در غیر این صورت نمی توان عملکرد عالی آن را مشاهده نمود.
  • از نکات مهمی که پیرامون ویژگی های چرخ گوشت صنعتی ارائه شده و افراد به آن اهمیت می دهند ضد زنگ بودن تیغه و بدنه این دستگاه است. چرا که این تجهیزات پس از هر بار استفاده باید شسته شوند و چنانچه ضد زنگ باشد به آسانی فرسوده و مستهلک نمی شود و عمر آنها طولانی تر خواهد بود.
  •  

نکته: تمامی موارد فوق الذکر از مهمترین ویژگی های چرخ گوشت صنعتی است که همگی آنها متضمن کیفیت این ابزار می باشد و در همه حال برای افراد دارای اهمیت فوق العاده ای است.

به طور کلی، برخی مشاغل فعالیت خود را به صورت نوپا آغاز کردند و به همین منظور مستلزم خرید تجهیزات و ماشین آلاتی هستند که دارای ارزش و اعتبار و کیفیت فوق العاده ای باشد. از این رو افرادی که برای نخستین بار می خواهند از چرخ گوشت صنعتی استفاده کنند باید تمامی جزئیات و اطلاعات مربوط به آن را بدانند و با افرادی که پیرامون این تجهیزات از آگاهی لازم برخوردار هستند مشورت هایی صورت بگیرد.

انواع چرخ گوشت صنعتی:

همانطور که میدانید چرخ گوشت صنعتی خود دارای انواع مختلفی است و این تقسیم بندی با توجه به معیارهایی صورت میگیرد که عبارت است از:

  • تقسیم بندی بر اساس قدرت و توان چرخ و متناسب با دمای گوشت:

    با توجه به اینکه گوشت های مورد نیاز برای چرخ کردن به دو نوع تازه و منجمد تقسیم بندی می شود، چرخ گوشت باید قابلیت و توانایی لازم را برای این کار بر عهده داشته باشد. از این رو چرخ گوشت با در نظر گرفتن دمای گوشت به دو نمونه تقسیم می شود که هر یک از آنها مناسب برای مکان های خاصی است و  عبارت است از:

    -چرخ گوشت بالای صفر: بیشترین کاربرد این تجهیزات در رستوران و آشپزخانه صنعتی و تمامی مکان هایی که برای تهیه غذا از گوشت گرم استفاده میکنند است به گونه ای که گوشت گرم را در بالاترین کیفیت و بهترین شکل چرخ می کند.

    -چرخ گوشت زیر صفر: کاربرد ویژه این تجهیزات برای خرد کردن گوشت منجمد و یخ زده است که در مکان های بزرگ مورد توجه افراد و صاحبان مشاغل متعدد می باشد. به این منظور می توان از فاسد شدن گوشت جلوگیری کرد و سرعت پخت و پز را به صورت چشمگیری افزایش داد.

چرخ گوشت صنعتی کوچک
چرخ گوشت صنعتی
  • تقسیم بندی بر اساس ابعاد و اندازه چرخ گوشت: با توجه به مطالب فوق الذکر، تقسیم بندی دیگری برای چرخ گوشت صنعتی در نظر گرفته شده که بر اساس ابعاد و سایز آن تعیین می شود. به گونه ای که این تجهیزات به دو نوع با کاربردهای متعدد تقسیم می شود و عبارت است از:

    -چرخ گوشت ایستاده: کاربرد ویژه آن برای چرخ کردن گوشت به مقدار زیاد است.

    چرخ گوشت رومیزی: این تجهیزات برای زمانی مناسب است که افراد مایل به چرخ کردن گوشت در حجم و مقدار کم باشند.

  • تقسیم بندی بر اساس سایز و ظرفیت خروجی:

    یکی از نکات مهم در زمان چرخ کردن گوشت، توجه به حجم و مقدار گوشت و ظرفیت چرخ است که به افراد این امکان را می دهد انتخابی صحیح برای تهیه این تجهیزات داشته باشند. به طور کلی این تجهیزات در ابعاد خروجی مختلف در بازار موجود است به گونه ای که افراد می توانند با در نظر گرفتن نیاز خود اقدام به خریداری آن نمایند.

  • تقسیم بندی بر اساس قدرت موتور و نوع انتقال آن:

    این تجهیزات با در نظر گرفتن قدرت موتور، به دو نوع تسمه ای و گیربکسی تقسیم می شود و در هر مکان می توان از نوع خاص و ویژه ای استفاده کرد.

نکته: به طور کلی ظرفیت چرخ گوشت صنعتی در سه نوع متوسط، پایین و بالا است که به صورت تک فاز و سه فاز تولید می شود. به عبارتی این تجهیزات در صورتی که ظرفیت آن پایین باشد قدرت و توان و مصرف انرژی آن نیز کم است اما در صورتی که ظرفیت آن بالا باشد قدرت و مصرف انرژی آن نیز به مرور افزایش می یابد.

نکات مهم در زمان خرید چرخ گوشت صنعتی:

با توجه به اینکه چرخ گوشت صنعتی برای برخی مکان ها ضروری است باید کیفیت و مرغوبیت آن از اهمیت بالایی برخوردار باشد و چنانچه افراد قصد خرید و تهیه این تجهیزات را داشته باشند باید به برخی نکات اهتمام ویژه ای داشته باشند که مهمترین آن عبارت است از:

  • یکی از نکات مهم در زمان خرید چرخ گوشت صنعتی توجه به قدرت و توان موتور آن است به گونه ای که به هر اندازه توان آن بیشتر باشد مدت زمان کمتری صرف این کار می شود و این خود راهکاری موثر برای صرفه جویی در وقت و انرژی به شمار می رود.
  • دوام و طول عمر بالا از ملزومات این تجهیزات است که افراد باید از این امر اطمینان حاصل کنند. جنس بدنه و قطعات می تواند در ارتقای کیفیت و افزایش طول عمر آن مفید و موثر واقع شود.
  • از دیگر نکاتی که در زمان خرید چرخ گوشت صنعتی مد نظر افراد است سیستم چرخش معکوس است به گونه ای که عملکرد آن بالا می رود و به هنگام تمیز کردن و شستشو افراد با هیچگونه محدودیت و دشواری مواجه نخواهند شد.
  • افرادی که تمایل به خرید این تجهیزات دارند باید ظرفیت خروجی این دستگاه را در نظر بگیرند و از این نکته غافل نشوند که این امر با توان و قدرت چرخ گوشت رابطه مستقیمی دارد و به همین سبب از اهمیت فوق العاده ای برخوردار می باشد.
  • هر دستگاهی که در اماکن مختلف مورد استفاده قرار می گیرد دارای لوازم جانبی خاصی است و برای این دستگاه نیز لوازم جانبی وجود دارد که عمل چرخ کردن گوشت را تسریع می بخشد. به طور کلی باید افراد توجه داشته باشند که قطعات و اجزای این وسیله به آسانی از یکدیگر جدا شوند.
  • برند این محصول نشان دهنده کیفیت آن است به همین دلیل هر فرد در زمان خرید برند خاصی را در نظر می گیرد و از جزئیات آن نیز آگاه می شود.
  • از مهمترین نکاتی که در زمان خرید چرخ گوشت صنعتی باید به آن توجه شود گارانتی و ضمانت این محصول است که تا حد زیادی بستگی به اعتبار و سابقه شرکت تولیدکننده آن دارد و مشتریان به هیچ وجه نباید از آن چشم پوشی نمایند.

نکته: تیغه به عنوان مهمترین و اصلی ترین بخش این تجهیزات است که باید از کیفیت بسیار زیادی برخوردار باشد لذا در صورت تیز نبودن، گوشت را به هنگام چرخ کردن له می کند و بافت گوشت را از بین می برد.